Werelddag van verzet tegen armoede

17 oktober: Werelddag van verzet tegen armoede

WERELDDAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE

Als we burgemeester zijn, kiezen we voor een lokaal sociaal beleid dat armoede echt vermindert.

Woensdagavond 17 oktober verzamelde we voor de jaarlijkse fakkeltocht voor de Werelddag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting.
De opkomst was hartverwarmend! We verschoten er van hoeveel sympathisanten, medestanders, collega's, ... er kwamen opdagen, we telden meer dan 450 aanwezigen.
Eenmaal vertrokken met de fakkeltocht, gaf dit een stroom van warmte doorheen het centrum van Turnhout. Met vooraan trots onze burgemeesters die hun spandoek meedraagden.
Aangekomen in de Kuub, kregen we eerst een aantal liederen te horen door het koor Doediet. Daarna volgde een speech van Staf Pelckmans (huisbewaarder van de Warande). Deze kondigde aan dat er in de inkomhal van de Warande een tafel staat, waar je 24 op 7 terecht kan voor een babbel of de krant te lezen, ...
Nadien volgde onze voorzitter Jos Geysels met zijn toespraak. De woorden die we vooral uit zijn speech onthouden hebben zijn: "beschamend" en "ongelofelijk." Maar ook hoop door de massale opkomst.

Maar het hoogtepunt van de avond was de toespraak van onze negen burgemeesters. Deze brachten één voor één voorstellen voor het toekomstige stadsbestuur met persoonlijke getuigenissen en aanbevelingen. Jullie hebben dit super gedaan. Dankuwel An, Bart, Danny, Greet, Daisy, Dirk, Sandra, Anita en Patrick.
We sloten de avond af met een optreden van Jackobond. Deze zong de prachtige nummers van Marva.

Hartelijke dank allemaal voor de opkomst, hopelijk neemt ons toekomstige bestuur de aandachtspunten mee voor de volgende zes jaar.

T'ANtWOORD vzw - Otterstraat 114 - 2300 Turnhout - Tel. 014/43 65 16 - E-mail: