Interview Sandra

Deze maand stellen wij U keukenmedewerkster in T'ANtWOORD Sandra Claes voor. Zij woont in Turnhout en is gescheiden en moeder van twee kinderen. Zij hebben het nest reeds verlaten. Haar hobby's zijn lezen, koken, fietsen,wandelen en zwemmen. Sinds twee jaar komt ze naar T'ANtWOORD en heeft ons leren kennen via het OCMW Turnhout. Na een burn out heeft zij getracht de draad weer op te pikken naar het arbeidscircuit via T'ANtWOORD. Gezien de omstandigheden, vindt zij rust en voldoening in de keukenaktiviteiten. Andere initiatieven die haar ook boeien zijn het contact aldaar met andere mensen, de werkgroep gezondheid, werkgroep samen sterk en het vrijwilligerswerk in het Welzijnsonthaal.
Ik help ook mee met de wereldkeuken op de laatste vrijdag van de maand. Zo leer ik dan ook vreeemde kruiden en groenten kennen en bereiden: VB kurkuma een kruid om gerechten te kleuren

Ook heel belangrijk vind ik dat er altijd iemand bereid is om een luisterend oor te zijn. Met andere woorden: een zeer goede sfeer heerst over de keuken en vind voldoening in wat ik doe.
Zeer interessant zijn ook de vormingen, voordrachten, uitstappen, feestjes enz.

Aan onze maatschappij mag wel wat geschaafd worden. De mensen zouden terug wat hartelijker moeten zijn, menselijker en verdraagzamer.
Schulbemiddelaars moeten beseffen dat mensen die in schuldbemiddeling zijn, dit niet op 1-2-3 kunnen oplossen. Ze zijn ook maar van vlees en bloed en hebben ook recht op betaalbare gezondheidszorg,

Sandra. wij danken u van harte voor dit veelzeggend interview. 

T'ANtWOORD vzw - Otterstraat 114 - 2300 Turnhout - Tel. 014/43 65 16 - E-mail: