Vrijwilligers

vrijwilligersHet werk van vzw T'ANtWOORD wordt grotendeels gerealiseerd door vrijwilligers. De permanentie in de ontmoetingsruimte, het koken van de wekelijkse soepmaaltijd, het schrijven van het  krantje, het organiseren van activiteiten, het onderhoud van de tuin,.... Het merendeel van de taken worden gedaan door de vrijwilligers. Het werken en samenwerken biedt kansen om te leren.

Zowel mensen in armoede als medestanders ( mensen die niet tot de doelgroep behoren) kunnen vrijwilliger worden bij T'ANtWOORD. Het vrijwilligerswerk biedt de kans om uit je kot te komen, vrienden te maken, zelfvertrouwen te winnen, nieuwe dingen te leren, te groeien stap voor stap.

Het personeel van de vzw staat klaar om deze vrijwilligers te helpen bij de uitvoering van hun taak. Het wil hen vooral stimuleren om samen te werken en zo te leren van en met elkaar. Vrijwilligers worden begeleid op maat, leren van en met elkaar vanuit respect en gelijkwaardigheid. Er wordt een stappenplan uitgewerkt vanaf de start. Het aannemen van een vrijwilligerstaak is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Er wordt een overeenkomst opgemaakt.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk?

Neem dan zeker contact op. We zoeken nog steeds mensen die allerhande activiteiten willen begeleiden. Ben je een krak in iets en wil je dat graag delen met de bezoekers van T' ANtWOORD? Wil je graag af en toe permanenties doen in de namiddag als onze ontmoetingsruimte open is? Of wil je mee inhoudelijk werken om onze organisatie verder uit te bouwen? Neem dan contact op met de coördinator. Wij zijn nog altijd op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken.
We pleiten als vereniging voor een mix van mensen in armoede en medestanders in ons vrijwilligersbestand. We kunnen veel van elkaar leren.

T'ANtWOORD vzw - Otterstraat 114 - 2300 Turnhout - Tel. 014/43 65 16 - E-mail: